Svíčková na moravský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková na moravský způsob
Svíčková na moravský způsob
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26995 |
Ingredience
1000 g | Hovězí svíčková |
3 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Marmeláda šípková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 584,7mg |
Vláknina | 240,7mg |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková na moravský způsob postup přípravy receptu:
1 | Celý kus masa osolíme, opepříme a okmínujeme. |
2 | V pekáčku rozehřejeme polovinu oleje a maso na něm smažíme 15 minut ze všech stran. Tuk vylijeme, přidáme druhou polovinu oleje a smažíme pozvolna dalších 15 minut. Opět olej vylijeme, přidáme lžíci másla, podlijeme vodou a dáme dopéct na 10 minut do předehřáté trouby. |
3 | Maso vyndáme, přidáme lžíci marmelády, povaříme pár minut, zahustíme solamylem, necháme zhoustnout a odstavíme. |
4 | Před podáváním maso nakrájíme na plátky. |