Hovězí roláda po moravsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roláda po moravsku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26997 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí kýta |
2 špetka | Kari koření |
2 špetka | Kmín drcený |
20 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Okurky nakládané |
100 g | Párky Debrecínské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
2 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 712,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Kari koření, Kmín drcený, Okurky nakládané, Saturejka, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roláda po moravsku postup přípravy receptu:
1 | Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Rovnoměrně položíme plátky bůčku, plátky kyselé okurky, plátky párků, posypeme kari kořením, saturejkou, posekanou petrželkou a kmínem. Zabalíme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem. |
2 | Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. |
3 | Upečenou roládu nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší. |