Hovězí závitky s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s nádivkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí kýta |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej rostlinný |
10 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
10 g | Řeřicha |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 179,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 336,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Olej rostlinný, Pažitka, Řeřicha, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. |
2 | V misce smícháme posekanou petrželku, kostičky slaniny, vejce, sůl, zázvor a směs na másle usmažíme. Touto nádivkou potřeme plátky masa, zabalíme do závitků a ovážeme nití. |
3 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, usmažíme dozlatova. Přiložíme závitky, trochu orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme 30 minut, zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu prolisovaného česneku a dusíme ještě hodinu. |
4 | Závitky zbavíme nití, rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou pažitkou, petrželkou a řeřichou. |