Hovězí závitky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky se slaninou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 26999 |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
2 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí kýta |
2 špetka | Kari koření |
2 špetka | Kmín drcený |
30 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Okurky nakládané |
40 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 100,6mg |
Draslík | 824,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 336,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hovězí kýta, Kari koření, Kmín drcený, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Na plátky položíme kolečka cibule, plátky kyselé okurky, plátky anglické slaniny a plátky syrových brambor. Zabalíme do závitků, převážeme nití a orestujeme na rozpáleném oleji s nadrobno pokrájenou cibulí. Restujeme, dokud cibule nezežloutne. Nyní zalijeme vodou a dusíme hodinu. |
2 | Dochutíme kari kořením, kmínem a dosolíme. Mouku rozkvedláme v trošce vody a přilijeme k masu. Promícháme a dusíme ještě 30 minut. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.