Tmavý čokoládový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tmavý čokoládový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2700 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
400 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 126,1mg |
Draslík | 255,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tmavý čokoládový koláč postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky s olejem. Žloutky utřeme s polovinou cukru do světlé pěny. Přidáme máslo, rozpuštěnou čokoládu a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru. |
2 | Hotovou hmotu vlijeme do vymazané a moukou vysypané rozvírací dortové formy. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 150C asi 40minut. Koláč musí uprostřed zůstat vláčný. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. |