Hovězí závitky v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky v alobalu
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27000 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí kýta |
50 g | Kabanos |
2 ks | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 640,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kabanos, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa naklepeme, posypeme solí, pepřem a potřeme pikantní hořčicí a prolisovaným česnekem. Na maso položíme plátky anglické slaniny, plátky okurky, kolečka cibule a plátky kabanosu. Zabalíme do závitků, obalíme je plátky slaniny, potřeme hořčicí, zakápneme worcesterem a zabalíme do alobalu. Vyskládáme na plech, podlijeme trochou vody a dáme péct. Pečeme v maximálně rozehřáté troubě 90 minut. Opatrně rozbalíme, protože v alobalu bude i vypečená šťáva. Podáváme s bramborovou kaší. |