Jednoduchý recept

Roštěnky po moravsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27001

Ingredience

500 g Brambory
200 g Celer bulvový
100 g Cibule
4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
200 ml Hovězí vývar základní
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Majoránka
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 005kJ
7% Sacharidy 26 g
18% Tuky 13 g
22% Sodík 432 mg
11% Bílkoviny 6 g

Roštěnky po moravsku postup přípravy receptu:

1

Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.

2

Maso vyjmeme a na olej přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Trochu orestujeme, přidáme papriku a kmín. Promícháme a vrátíme zpátky plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme 45 minut. Nyní přidáme brambory pokrájené na kostičky a celer nastrouhaný nahrubo. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Můžeme zahustit strouhankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept