Jednoduchý recept

Roštěnky po brněnsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 27002

Ingredience

2 ks Cibule
4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
200 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Hořčice
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 807kJ
4% Sacharidy 15 g
18% Tuky 14 g
16% Sodík 329 mg
7% Bílkoviny 4 g

Roštěnky po brněnsku postup přípravy receptu:

1

Roštěnky po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Teprve nyní osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.

2

Na oleji od masa zpěníme cibuli, vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Dusíme do změknutí. Maso vyndáme, šťávu necháme částečně odpařit, v hrnku s vodou rozmícháme mouku a přilijeme ke šťávě. Přidáme ještě hořčici a povaříme 15 až 20 minut. Vrátíme plátky masa do omáčky, aby se prohřály, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept