Mangoldové plněné listy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangoldové plněné listy
Mangoldové plněné listy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27003 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
masová směs | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Limetka |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
1 ks | Žemle tuková |
Mangoldové plněné listy | |
100 g | Galgan |
1 ks | Limetka |
70 g | Mandle plátky |
20 ks | Mangold |
2 polévková lžíce | Olej koriandrový |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
2,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 282,7mg |
Draslík | 581,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 545,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetka, Omáčka Hoisin, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Zázvor celý, Limetka, Mangold, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Žemle tuková, Galgan, Mandle plátky, Olej koriandrový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangoldové plněné listy postup přípravy receptu:
1 | Větší listy mangoldu omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat. |
2 | Česnek se zázvorem oloupeme a drobně pokrájíme. Galgánový oddenek (thajský zázvor) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Limetku omyjeme a kůru oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Žemli namočíme do mléka. |
3 | Do mísy dáme mleté vepřové maso, vejce, česnek, namočenou žemli a omáčku Hoisin. Směs dobře promícháme a rozdělíme ji na 20 dílků. Na každý mangoldový list položíme kopeček masové směsi a zabalíme tak, že vytvoříme pevně zabalenou kuličku. |
4 | Mangoldové kuličky poskládáme do bambusových košíčků, pokapeme je koriandrovým olejem, mezi kuličky položíme nakrájenou kůru limetky s plátky galgánu a plátky mandlí. |
5 | Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 30 minut. |
6 | Podušené mangoldové kuličky podáváme s dušenou rýži nebo bramborem. |
Poznámka
Galgan kořen nebo-li "thajský zázvor" zakoupíme v některých asijských obchodech.