Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 27004
Kategorie: Maso

Ingredience

koření do hmoždíře
2 ks Česnek
2 ks Hřebíček
2 ks Kardamom
1 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Skořice celá
1 polévková lžíce Zázvor celý
na ozdobu
4 polévková lžíce Mandle plátky
Jehněčí biriani
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
100 g Hrozinky
600 g Jehněčí maso
1,8 dl Jogurt bílý
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
250 g Rýže Basmati
1 kávová lžička Šafrán
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 758kJ
16% Sacharidy 57 g
47% Tuky 35 g
1% Sodík 29 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí biriani postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme 250 g rýže a odměříme ji hrnečkem. Na hrneček rýže počítáme s dvěma hrnečky vody.

2

Osolenou vodu v hrnci uvedeme do varu a nasypeme do ní dobře propranou rýži. Jakmile se voda začne vařit, zmenšíme teplotu a nádobu zakryjeme poklicí, aby se rýže pomalu vařila asi 10 minut. Poté ji odstavíme z plotny a necháme 5 minut dojít.

3

Lžičku sušeného šafránu namočíme do 3 lžic vlažné vody. Sušené švestky a rozinky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do studené vody na 10 minut, scedíme a švestky pokrájíme.

4

Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na malé kostky, osolíme a odložíme do mísy. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.

5

Očištěný zázvor pokrájíme na plátky. Oloupaný a pokrájený česnek se zázvorem dáme do hmoždíře, přidáme k němu hřebíček, černý celý pepř, kardamom, římský kmín a celou skořici (2 cm). Vše najemno utlučeme.

6

V menší pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky.

7

Ve woku na rozpáleném másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme k ní roztlučené koření, nastrouhaný muškátový oříšek a chilli koření.

8

Vše promícháme a restujeme asi minutu, pak přidáme jehněčí maso a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Přidáme bílý jogurt, šafrán, rozinky a švestky, promícháme a dusíme pod pokličkou 40 minut.

9

Když je maso měkké, promícháme je s rýží, rozdělíme na porce a každou porci posypeme opraženými mandlovými lupínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept