Jednoduchý recept

Rýžový nákyp se šafránem a lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27006
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Limetka
800 g Losos - filety
700 ml Mléko polotučné
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
1 špetka Šafrán
2 ks Šalotka
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 430kJ
30% Sacharidy 110 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 219 mg
98% Bílkoviny 55 g

Rýžový nákyp se šafránem a lososem postup přípravy receptu:

1

Šafrán namočíme do vlažné vody. Šalotky oloupeme a nasekáme. Celer očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a za stálého míchání na něm šalotku a celer osmažíme.

2

Mrkev oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, rýži přidáme k cibulovo-celerové směsi a za stálého míchání opečeme.

3

V hrnci zahřejeme mléko s 300 ml vody, přidáme šafrán, osolíme a opepříme. Za stálého míchání postupně přidáváme rýžovou směs a rýži necháme dovařit.

4

Limetku opláchneme horkou vodou, osušíme, rozpůlíme a ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu. Rybu osušíme, nakrájíme na 8 porcí. Smícháme šťávu z limetky, zbylý olej a pepř a směsí pokapeme rybu a necháme krátce marinovat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

5

Rýžovou směs rozdělíme do 4 zapékacích misek, navrch dáme kousky ryby a lehce je přimáčkneme. Misky přikryjeme navlhčeným pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.

6

Misky s nákypem vyndáme z trouby, posypeme kůrou z limetky a ozdobíme lístky šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept