Rybí nákyp se šafránem a račími ocásky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí nákyp se šafránem a račími ocásky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 27007 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Créme fraiche |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
200 g | Rak říční |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 838,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Rak říční, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí nákyp se šafránem a račími ocásky postup přípravy receptu:
1 | Rybu opláchneme pod studenou vodou, osušíme, dáme do máslem vymazané zapékací misky, osolíme, opepříme. |
2 | Papriku očistíme, omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, opláchneme a bílou část nakrájíme na tenké proužky. |
3 | Troubu předehřejeme na 225 stupňů Celsia. Na rybu rozdělíme papriku a pórek, navrch dáme creme fraiche, do níž jsme přimíchali šafrán. Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut. |
4 | Na okraj nákypu rozdělíme račí ocásky a pečeme ještě 5 minut. |