Nákyp s okouníkem mořským a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s okouníkem mořským a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 27008 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Mozzarella |
600 g | Okouník mořský |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 112,4mg |
Draslík | 824,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Mozzarella, Okouník mořský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s okouníkem mořským a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. |
2 | Rajčata omyjeme, odstraníme zbytky po stopkách a nakrájíme na kolečka. Bazalku opláchneme a dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a nakrájíme na tenké proužky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Do zapékací misky dáme rybu a rajčata, na ně rozdělíme mozzarellu, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a pokapeme olivovým olejem. |
4 | Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud se sýr neroztaví a nezhnědne. |