Černobílý vánoční dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černobílý vánoční dort
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2701 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
70 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Marmeláda ostružinová |
140 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 40,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda ostružinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černobílý vánoční dort postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku s kousky másla, cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, špetkou soli, žloutky a dobře promícháme. Vypracujeme těsto. |
2 | Poté na pomoučeném vále rozválíme a vykrojíme dvě stejné placky. |
3 | Troubu předehřejeme na 180C. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30minut dozlatova. |
4 | Upečené placky spojíme zavařeninou, navršíme sníh ušlehaný z bílků a moučkového cukru, posypeme vanilkovým cukrem. |
5 | Mezitím teplotu v troubě snížíme na 15OC a dort ještě krátce zapečeme. |