Lososové lasagne s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososové lasagne s brokolicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 27010 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 ml | Bešamel |
500 g | Brokolice |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
8 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
500 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,8 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gouda 45% |
1 balení | Těstoviny Lasagne |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 112,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 920,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos - filety, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososové lasagne s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Brokolici očistíme, opláchneme a rozdělíme na růžičky. Košťály oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody a brokolici v ní 2 minuty blanšírujeme. Brokolici vyndáme a vývar z brokolice odložíme. |
2 | Rybu osušíme, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Vodu z brokolice přivedeme k varu a rybu v ní chvilku povaříme. Rybu vyndáme a vývar odložíme. |
3 | Odměříme 1/4 l zeleninovo-rybího vývaru, nalijeme ho do hrnce, přilijeme mléko a přivedeme k varu. Metličkou na sníh přimícháme jíšku, necháme 1 minutu povařit, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr. |
4 | Troubu předehřejeme na 225 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme a střídavě do ní vrstvíme bešamelovou omáčku, lasagne, rybu a brokolici. Poslední vrstvu budou tvořit lasagne potřené bešamelovou omáčkou. |
5 | Rovnoměrně posypeme sýrem a pečeme 30 minut. |