Zapékaný candát s estragonovým čepcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný candát s estragonovým čepcem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 27014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Candát obecný |
1 stroužek | Česnek |
1 plátek | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Estragon |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 96,6mg |
Draslík | 106,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 239,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Citronová šťáva, Estragon, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný candát s estragonovým čepcem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Rybí filety opláchneme studenou vodou, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. |
2 | Estragon opláchneme, lístky otrháme od stonků a nasekáme. Toast rozdrobíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme estragon, rozdrobený toast, parmazán, žloutek, česnek a olivový olej a směs osolíme a opepříme. |
3 | Rybí filety dáme do zapékací misky, potřeme estragonovou směsí a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. |