Nákyp s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s hroznovým vínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 27016 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
140 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 g | Hroznové víno |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 456,0mg |
Draslík | 224,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 629,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hroznové víno, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Hrozny omyjeme, bobule rozpůlíme, případně odstraníme jadérka a dáme do vymaštěných misek. |
2 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Šampaňské, žloutky a cukr vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny, sundáme ze sporáku a mícháme, dokud směs nevychladne. Smetanu ušleháme do tuha, přimícháme do vaječného krému a krém rovnoměrně rozdělíme na hroznové bobule. |
3 | Nákyp zapékáme v předehřáté troubě 10 minut. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme posypaný práškovým cukrem. |