Tuňák s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s kapary
Tuňák s kapary
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 27018 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary |
200 g | Maliny |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Řeřicha |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
650 g | Tuňák obecný |
250 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 739,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Maliny, Řeřicha, Rozmarýn čerstvý, Tuňák obecný, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s kapary postup přípravy receptu:
1 | Elektrickým kráječem nakrájíme na co nejtenčí plátky lehce zamrazené filety z tuňáka. Plátky rozložíme na velkou plochou formu. |
2 | Vymačkáme citrony a necháme okapat kapary. Opereme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky ze stonků. |
3 | Plátky ryby pokapeme šťávou z citronu a rýžové víno smícháme s olivovým olejem. Přidáme maliny, rozmarýn, nadrobno nakrájenou řeřichu, kapary a směs dáme na rybu. Necháme 20 min odležet. |
4 | Plátky tuňáka můžeme podávat na malých bramboráčcích. |
Tuňák je výborný