Recept

Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 27019
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Cukr třtinový
500 g Jehněčí hřbet
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Koření pěti vůní
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
4 polévková lžíce Olej sezamový
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika žlutá
1 ks Salát kadeřavý
2 polévková lžíce Saturejka
2 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
4% Sacharidy 13 g
48% Tuky 36 g
24% Sodík 478 mg
42% Bílkoviny 24 g

Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem postup přípravy receptu:

1

Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme semena a pokrájíme je zešikma na proužky. Saturejku opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno.

2

Omyté a osušené maso z jehněčího hřbetu pokrájíme na hranolky a ve woku na rozpáleném oleji maso za stálého míchání restujeme dozlatova. Posypeme ho solí, směsí pěti koření s kari kořením, promícháme, vyjmeme z pánve a odložíme do mísy.

3

V uvolněné pánvi osmažíme pokrájenou papriku, přilijeme 1 dl vody, přimícháme cukr, zelený pepř a vaříme do doby, až se voda téměř odpaří.

4

K měkkým paprikám přimícháme maso se saturejkou. Na talíře poklademe umyté listy hlávkového kadeřavého salátu, na ně položíme porce masa s paprikou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept