Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem
Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 27019 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
500 g | Jehněčí hřbet |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
2 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Salát kadeřavý |
2 polévková lžíce | Saturejka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 713,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jehněčí hřbet, Kari koření, Olej sezamový, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme semena a pokrájíme je zešikma na proužky. Saturejku opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno. |
2 | Omyté a osušené maso z jehněčího hřbetu pokrájíme na hranolky a ve woku na rozpáleném oleji maso za stálého míchání restujeme dozlatova. Posypeme ho solí, směsí pěti koření s kari kořením, promícháme, vyjmeme z pánve a odložíme do mísy. |
3 | V uvolněné pánvi osmažíme pokrájenou papriku, přilijeme 1 dl vody, přimícháme cukr, zelený pepř a vaříme do doby, až se voda téměř odpaří. |
4 | K měkkým paprikám přimícháme maso se saturejkou. Na talíře poklademe umyté listy hlávkového kadeřavého salátu, na ně položíme porce masa s paprikou a podáváme. |