Recept

Špaldový tradiční věnec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 2702

Ingredience

20 dkg Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
2 ks Kypřicí prášek do pečiva
0,5 dl Mléko polotučné
0,5 kg Mouka špaldová
1 hrst Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Rum
15 dkg Tuk Hera jedlý
250 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 160kJ
29% Sacharidy 103 g
40% Tuky 30 g
2% Sodík 32 mg
33% Bílkoviny 18 g

Špaldový tradiční věnec postup přípravy receptu:

1

Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk.

2

Přidáme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy.

3

Kypřící prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme.

4

Vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme copánky a konce spojíme.

5

Vznikne věnec, potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme plechový hrneček, který pomažeme máslem.

6

Pečeme na 160 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept