Recept

Hovězí maso na chilli s mangem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27020

Ingredience

2 ks Chilli paprička
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 ks Mango
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Thajská bazalka
3 polévková lžíce Víno červené
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 688kJ
3% Sacharidy 12 g
35% Tuky 26 g
30% Sodík 601 mg
51% Bílkoviny 29 g

Hovězí maso na chilli s mangem postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které posypeme pepřem, dáme do mísy, pokapeme sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat 15 minut.

2

Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Mango omyjeme, oloupeme a dužinu pokrájíme na kostky. Špenátové listy omyjeme a pokrájíme. Čerstvou bazalku opláchneme pod tekoucí vodou, lístky otrháme a odložíme.

3

Ve woku na rozpáleném oleji prudce orestujeme marinované maso, přimícháme chilli papričky a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. K masu přidáme mango, promícháme, poté přidáme špenátové listy, osolíme a přimícháme 3 lžíce vína. Když jsou špenátové listy měkké, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept