Hovězí maso na chilli s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na chilli s mangem
Hovězí maso na chilli s mangem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 ks | Mango |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 polévková lžíce | Thajská bazalka |
3 polévková lžíce | Víno červené |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 795,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Mango, Olej slunečnicový, Špenát listový čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Omáčka sojová - Tamari, Pepř černý mletý, Thajská bazalka, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na chilli s mangem postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které posypeme pepřem, dáme do mísy, pokapeme sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat 15 minut. |
2 | Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké nudličky. Mango omyjeme, oloupeme a dužinu pokrájíme na kostky. Špenátové listy omyjeme a pokrájíme. Čerstvou bazalku opláchneme pod tekoucí vodou, lístky otrháme a odložíme. |
3 | Ve woku na rozpáleném oleji prudce orestujeme marinované maso, přimícháme chilli papričky a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. K masu přidáme mango, promícháme, poté přidáme špenátové listy, osolíme a přimícháme 3 lžíce vína. Když jsou špenátové listy měkké, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme. |