Pirohy s pikantní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy s pikantní náplní
Pirohy s pikantní náplní
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27022 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
těsto na pirohy | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
375 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
masová směs | |
3 ks | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Kurkuma |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
450 g | Maso mleté - mix |
2 kávová lžička | Sůl |
Pirohy s pikantní náplní | |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 226,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kmín římský, Kurkuma, Sůl, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirohy s pikantní náplní postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pirohy si připravíme z 375g hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní 2 lžíce rozpuštěného másla, rozšlehané vajíčko a 250 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout. |
2 | Česnek s cibulí očistíme. V pánvi na rozehřátém másle podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, kmín, kurkumu, promícháme a smažíme minutu. Přidáme sůl, chilli, směs dobře promícháme a odstavíme z plotny. |
3 | Těsto si na pomoučeném vále rozdělíme na 12 dílů. Každý díl rozválíme na placku a pomocí naolejovaných prstů těsto vytáhneme na kulatou placku asi 15 cm velkou. Takto připravené placky zakryjeme fólií a v misce si rozšleháme druhé vajíčko. |
4 | Ve woku si rozpálíme olej, položíme na něj placku, kterou potřeme vajíčkem a dáme na ni 2 lžíce masové směsi. Když je piroh zespodu opečený, přeložíme ho na polovinu, okraje k sobě přitiskneme a piroh vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplý. |
5 | Takto dosmažíme ostatní pirohy a podáváme. |