Recept

Pirohy s pikantní náplní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27022
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

těsto na pirohy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
masová směs
3 ks Česnek
2 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Kurkuma
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
450 g Maso mleté - mix
2 kávová lžička Sůl
Pirohy s pikantní náplní
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,085 kcal
Kilojoule 4 541kJ
22% Sacharidy 80 g
97% Tuky 73 g
22% Sodík 440 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pirohy s pikantní náplní postup přípravy receptu:

1

Těsto na pirohy si připravíme z 375g hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní 2 lžíce rozpuštěného másla, rozšlehané vajíčko a 250 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout.

2

Česnek s cibulí očistíme. V pánvi na rozehřátém másle podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, kmín, kurkumu, promícháme a smažíme minutu. Přidáme sůl, chilli, směs dobře promícháme a odstavíme z plotny.

3

Těsto si na pomoučeném vále rozdělíme na 12 dílů. Každý díl rozválíme na placku a pomocí naolejovaných prstů těsto vytáhneme na kulatou placku asi 15 cm velkou. Takto připravené placky zakryjeme fólií a v misce si rozšleháme druhé vajíčko.

4

Ve woku si rozpálíme olej, položíme na něj placku, kterou potřeme vajíčkem a dáme na ni 2 lžíce masové směsi. Když je piroh zespodu opečený, přeložíme ho na polovinu, okraje k sobě přitiskneme a piroh vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplý.

5

Takto dosmažíme ostatní pirohy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept