Recept

Meruňkovo-višňový crumble

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27023
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

100 g Cukr třtinový
125 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
1 kg Meruňky
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 713kJ
29% Sacharidy 105 g
37% Tuky 28 g
1% Sodík 14 mg
19% Bílkoviny 11 g

Meruňkovo-višňový crumble postup přípravy receptu:

1

Meruňky a višně omyjeme a osušíme. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Višně rovněž vypeckujeme. Každou meruňku naplníme višní.

2

Zapékací misku vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naplněné meruňky rozložíme do misky a zbytek višní rozdělíme do mezer mezi meruňky.

3

V míse důkladně smícháme mouku, třtinový cukr a skořici. V kastrolu rozpustíme máslo, necháme ho částečně vychladnout a přilijeme k moučné směsi. Vše promícháme.

4

Těsto zpracujeme na drobenku a tou rovnoměrně posypeme ovoce. Crumble pečeme v předehřáté troubě 35 minut. Podáváme teplý, zdobený lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept