Recept

Rýžový nákyp se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 27026

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř cayenský
250 g Rýže loupaná
100 g Sýr Gouda 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
500 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 401kJ
17% Sacharidy 62 g
37% Tuky 28 g
22% Sodík 431 mg
38% Bílkoviny 21 g

Rýžový nákyp se špenátem postup přípravy receptu:

1

Rýži s dvojnásobným množstvím osolené vody přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 15 minut na skus. Slijeme a necháme okapat.

2

Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Piniová semena nasekáme. Vejce rozklepneme.

3

Špenát rozdělíme vidličkou, smícháme s cibulí, česnekem, žloutky a rýží a okořeníme solí a cayenským pepřem. Bílky se špetkou soli ušleháme dohlatka a přimícháme do rýžové směsi.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Piniová semena přimícháme do rýžové směsi. Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí.

5

Nákyp obložíme vločkami másla a sýrem, pečeme 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept