Rýžový nákyp se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp se špenátem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 27026 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř cayenský |
250 g | Rýže loupaná |
500 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 163,2mg |
Draslík | 611,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oříšky piniové, Pepř cayenský, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Rýži s dvojnásobným množstvím osolené vody přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 15 minut na skus. Slijeme a necháme okapat. |
2 | Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Piniová semena nasekáme. Vejce rozklepneme. |
3 | Špenát rozdělíme vidličkou, smícháme s cibulí, česnekem, žloutky a rýží a okořeníme solí a cayenským pepřem. Bílky se špetkou soli ušleháme dohlatka a přimícháme do rýžové směsi. |
4 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Piniová semena přimícháme do rýžové směsi. Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí. |
5 | Nákyp obložíme vločkami másla a sýrem, pečeme 30 minut. |