Špagety s mořskými plody a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s mořskými plody a zeleninou
Špagety s mořskými plody a zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27027 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
80 g | Hrášek |
4 ks | Kalamáry |
80 g | Kapusta hlávková |
250 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
350 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 129,7mg |
Draslík | 427,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrášek, Kalamáry, Kapusta hlávková, Špagety, Makarony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s mořskými plody a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kalamáry rozřízneme a nakrájíme na velice tenké proužky. |
2 | Vejce rozšleháme se solí a pepřem a usmažíme omeletu. |
3 | Omyjeme a očistíme zeleninu a nakrájíme na velice tenké nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme do horkého woku s olejem, přidáme vyloupaný hrášek a chvíli poté i ostatní zeleninu. Osolíme a opepříme a poté podlijeme troškou horkého vývaru. |
4 | Na závěr přidáme krevetí ocásky a kalamáry a posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Sójové špagety uvaříme ve vodě se zeleninovým vývarem a krátce dovaříme s omáčkou z ryb a zeleniny, ještě jednou nahoru dáme nasekanou petrželku. |
6 | Zprudka necháme vyvařit tekutiny, přidáme omeletu nakrájenou na kousky a podáváme. |