Špagety s marsalou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s marsalou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27029 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
15 ml | Cukr krupice |
25 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
320 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 365,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 40%, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s marsalou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi s máslem podusíme na velice mírném ohni nakrájený pórek, aby změkl, případně podléváme troškou vody. |
2 | Poté přilijeme víno a společně s cukrem vaříme asi 15 minut. Po odpaření vína zůstane sirupová omáčka. Dochutíme a dáme stranou. |
3 | Špagety ve slané vodě uvaříme a scedíme, když jsou úplně hotové. |
4 | Na talíř z nich za pomocí malé misky a vidličky utvoříme hnízdečka. |
5 | Zalijeme omáčkou z marsaly a posypeme sýrem nakrájeným na slabé |
6 | lupínky . |