Tagliatelle s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27030 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Fenykl obecný |
40 g | Mandle |
100 g | Máslo bylinkové |
60 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
15 g | Tymián čerstvý |
2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 865,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Mandle, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Máslo necháme změknout, a stěrkou rozetřeme na list papíru na pečení. Tymián společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Přidáme rozdrcená fenyklová semínka. Do másla vetřeme nasekané bylinky a pepř a vytvoříme váleček který dáte opět ztuhnout do chladničky. |
2 | V hrnci ohřejeme vývar, mírně ho osolíme, vložíme do něj tagliatelle, a když jsou „al dente", scedíme je do mísy a ochutíme vločkami studeného bylinkového másla. |
3 | Dohromady smícháme a servírujeme ozdobené najemno nakrájenými mandlemi. |