Recept

Chop suey s hlívou ústřičnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27037

Ingredience

marináda
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
Chop suey s hlívou ústřičnou
200 g Bambusové výhonky
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
150 g Fazole červené sterilované
250 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Hořčice
5 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika červená
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso libové
3 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 306kJ
10% Sacharidy 37 g
42% Tuky 32 g
48% Sodík 960 mg
53% Bílkoviny 30 g

Chop suey s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky, které odložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, hořčici a Maizenu. Vše promícháme a necháme marinovat 20 minut.

2

Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky.

3

Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na hodně tenké nudličky. Z červené omyté papriky odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

4

Konzervované bambusové výhonky a červenou fazoli scedíme. Výhonky pokrájíme na nudličky.

5

Ve woku si na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, chilli papričky, dochutíme sójovou omáčkou, vínem a smažíme dozlatova 5 minut. Maso s cibulí vyjmeme z pánve, přilijeme 2 lžíce oleje, když je dostatečně rozehřátý, osmažíme pórek, hlívu, papriku, bambusové výhonky a nakonec přimícháme fazoli. Mícháme a smažíme přibližně 5-8 minut. Pak k zelenině přidáme osmažené maso, promícháme, dochutíme solí, cukrem, prohřejeme a upravíme porce na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept