Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27039
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Chutney mangové
100 g Cibule perlová
2 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Koření pěti vůní
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
4 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Ocet Sherry
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
6 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Sůl
550 g Vepřová plec
100 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 506kJ
13% Sacharidy 48 g
46% Tuky 34 g
54% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Vepřové na medu postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 2 x 2 cm velké.

2

Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z každé strany dozlatova.

3

Očistíme perlovou cibuli. Mraženou polévkovou směs (mrkev, celer, petržel, květák, růžičková kapusta..) propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat.

4

V misce smícháme sherry ocet, med, sójovou omáčku, koření s polovinou hovězího vývaru a směs promícháme s masem. Zeleninu s cibulkou po chvíli doložíme k masu a dusíme za občasného promíchání skoro 20 minut pod pokličkou. Masovou směs podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou nebo solí.

5

Z pánve pomocí děrované naběračky vybereme všechno měkké maso i se zeleninou a odložíme ho do mísy. Ve woku do zbylého vývaru přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali v druhé polovině hovězího vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí. Pak do zahuštěného vývaru vrátíme maso se zeleninou, promícháme, rozdělíme porce na talíře. Na dochucení ke každé porci podáváme v misce mangové čatní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept