Vepřové na medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na medu
Vepřové na medu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chutney mangové |
100 g | Cibule perlová |
2 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
4 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
6 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Sůl |
550 g | Vepřová plec |
100 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 97,6mg |
Draslík | 464,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 8,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Cibule perlová, Koření pěti vůní, Maizena - kukuřičný škrob, Ocet Sherry, Omáčka sójová, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na medu postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 2 x 2 cm velké. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z každé strany dozlatova. |
3 | Očistíme perlovou cibuli. Mraženou polévkovou směs (mrkev, celer, petržel, květák, růžičková kapusta..) propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat. |
4 | V misce smícháme sherry ocet, med, sójovou omáčku, koření s polovinou hovězího vývaru a směs promícháme s masem. Zeleninu s cibulkou po chvíli doložíme k masu a dusíme za občasného promíchání skoro 20 minut pod pokličkou. Masovou směs podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou nebo solí. |
5 | Z pánve pomocí děrované naběračky vybereme všechno měkké maso i se zeleninou a odložíme ho do mísy. Ve woku do zbylého vývaru přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali v druhé polovině hovězího vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí. Pak do zahuštěného vývaru vrátíme maso se zeleninou, promícháme, rozdělíme porce na talíře. Na dochucení ke každé porci podáváme v misce mangové čatní. |