Recept

Guláš na asijský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27040
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 polévková lžíce Celer řapíkatý
3 ks Česnek
3 ks Cibule červená
200 g Čočka sterilovaná
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 polévková lžíce Med včelí
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet jablečný
1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
1,5 dl Vývar asijský

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 991kJ
10% Sacharidy 36 g
183% Tuky 137 g
21% Sodík 425 mg
52% Bílkoviny 29 g

Guláš na asijský způsob postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.

2

Oloupeme a omyjeme cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer. Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Celerovou a petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

3

V pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a smažíme dozlatova 3 -4 minuty. Pak přimícháme pokrájenou kořenovou zeleninu, směs promícháme a pod pokličkou dusíme 5-6 minut. Přidáme sterilovanou scezenou čočku, asijský vývar, sójovou omáčku a lžíci jablečného octa, lžíci medu, pepř, mletý hřebíček a dochutíme solí. Ochucený guláš za občasného míchání dusíme ještě 5 minut.

4

Guláš podáváme posypaný petrželovou a celerovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept