Guláš na asijský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš na asijský způsob
Guláš na asijský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27040 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Celer - nať |
2 polévková lžíce | Celer řapíkatý |
3 ks | Česnek |
3 ks | Cibule červená |
200 g | Čočka sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
1,5 dl | Vývar asijský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 808,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,0mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Čočka sterilovaná, Hřebíček, Med včelí, Ocet jablečný, Olej arašídový (podzemnicový), Petržel kořen, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Cibule červená, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar asijský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš na asijský způsob postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. |
2 | Oloupeme a omyjeme cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer. Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Celerovou a petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. |
3 | V pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a smažíme dozlatova 3 -4 minuty. Pak přimícháme pokrájenou kořenovou zeleninu, směs promícháme a pod pokličkou dusíme 5-6 minut. Přidáme sterilovanou scezenou čočku, asijský vývar, sójovou omáčku a lžíci jablečného octa, lžíci medu, pepř, mletý hřebíček a dochutíme solí. Ochucený guláš za občasného míchání dusíme ještě 5 minut. |
4 | Guláš podáváme posypaný petrželovou a celerovou natí. |