Farfalle s dýňovo-houbovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s dýňovo-houbovým ragú
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27041 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
1 ks | Cibulka jarní |
250 g | Dýně |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Farfalle |
3 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 423,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Dýně, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s dýňovo-houbovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Cibulky pokrájíme na tenká kolečka. Na olivovém oleji osmažíme a přidáme dýni nakrájenou na kostičky. Osolíme a na středním plameni podusíme 5 minut. |
2 | Na plátky pokrájené houby přidáme na pánev. Zprudka osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 10 minut. |
3 | Ke konci varu přidáme najemno nakrájenou zelenou část cibulky a nasekané olivy. Těstoviny vaříme ve slané vodě dle návodu na sáčku. Scedíme, přidáme k omáčce a ještě několik minut společně dovaříme a přidáme bazalku. |
4 | Dle libosti posypeme nastrouhaným sýrem parmezán. |