Recept

Špaldové fusilli s fetou a chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 27043
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Chřest zelený
80 g Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
5 g Sůl
150 g Sýr Feta
350 g Těstoviny Fusilli
100 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 533kJ
22% Sacharidy 78 g
33% Tuky 25 g
33% Sodík 665 mg
27% Bílkoviny 15 g

Špaldové fusilli s fetou a chřestem postup přípravy receptu:

1

Na plátky nakrájenou šalotku podusíme na trošce oleje, podlijeme bílým vínem a necháme několik minut vařit. Přidáme rozdrobenou fetu a zvolna necháme rozpustit. Omáčku rozmixujeme s troškou vody a dáme stranou. Chřestu očistíme a příčně je nakrájíme.

2

Těstoviny vaříme ve slané vodě společně s chřestem nakrájeným na plátky a jeho celými špičkami.

3

Vše scedíme a dochutíme fondue z fety, posypeme čerstvě namletým pepřem a pokapeme olivovým olejem. Fusilli podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept