Tagtiatelle s fenyklem a lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagtiatelle s fenyklem a lososem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27044 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
5 g | Kopr čerstvý |
200 g | Losos - filety |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Tagliatelle |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 431,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 244,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Losos - filety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagtiatelle s fenyklem a lososem postup přípravy receptu:
1 | Cibulky nakrájíme na stroužky. Rozpálíme olej a cibulky chvíli vaříme. Přidáme lososa nakrájeného na kostičky a zvolna podusíme 5 minut. Osolíme a opepříme. |
2 | Ve slané vodě spaříme fenykl nakrájený na slabé plátky, vyjmeme ho děrovačkou a přidáme na pánev. |
3 | Ve stejné vodě uvaříme tagliatelle „al dente", scedíme a krátce |
4 | dovaříme v omáčce. |
5 | Dochutíme koprem a pokapeme panenským olivovým olejem. |