Recept

Rigatoni s ragú z bažanta s bílým vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27047
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kg Bažant obecný
150 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 g Mrkev kořen
60 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
15 ml Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
10 g Šalvěj čerstvá
5 g Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
70 g Vepřové maso mleté
200 ml Víno bílé
100 g Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,083 kcal
Kilojoule 4 533kJ
17% Sacharidy 60 g
99% Tuky 74 g
36% Sodík 721 mg
125% Bílkoviny 70 g

Rigatoni s ragú z bažanta s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Kuchyňsky upraveného bažanta rozdělíme na více částí. Na oleji se , smáčknutým celým česnekem a nasekanou šalvějí osmahneme na mírném plameni nadrobno pokrájený řapíkatý celer, mrkev a cibuli. Přidáme vepřové maso a chvíli poté i bažanta. Podlijeme vínem a zprudka vaříme asi 10 minut, osolíme a opepříme.

2

Potom vložíme dužinu z oloupaných rajčat a rajčatový protlak rozředěný troškou vývaru. Vyjmeme bažanta, necháme okapat a vychladnout.Bažanta vykostíme, maso nakrájíme a dáme zpět do omáčky, podlijeme masovým vývarem, dochutíme a na velice mírném ohni zredukujeme. Rigatoni vaříme ve slané vodě, scedíme a dáme ihned do hrnce s ragú, opatrně promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept