Jednoduchý recept

Penne s krabem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27048
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
600 g Krab
60 g Máslo čerstvé
15 ml Olej olivový extra panenský
5 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 g Šalvěj čerstvá
5 g Sůl
300 g Těstoviny Penne
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 270kJ
17% Sacharidy 61 g
21% Tuky 16 g
56% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Penne s krabem postup přípravy receptu:

1

Očištěné kraby uvaříme ve vodě, vložíme loupaná rajčata a bez pokličky vaříme asi dvacet minut. Vyndáme kraby, opatrně je rozlouskáme, aby klepeta zůstala nepoškozená, a vyjmeme z nich maso.

2

Na olivovém oleji osmažíme chilli, šalvěj a petrželku.

3

Osmahnuté koření dáme do hrnce s oloupanými rajčaty, přidáme i krabí maso a klepeta, osolíme a vaříme asi 1 hodinu (dokud nebude mít omáčka požadovanou hustotu).

4

Penne uvaříme „al dente" v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned vložíme do hrnce s omáčkou. Přidáme máslo a podáváme na talířích posypané vydatným množstvím nadrobno nasekané petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept