Fusilli s bohatým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s bohatým pestem
Fusilli s bohatým pestem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27050 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Bazalka |
2 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Fazolové lusky zelené |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Oříšky piniové |
5 g | Sůl |
15 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
80 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Fusilli |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 375,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Fazolové lusky zelené, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s bohatým pestem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme brambory na centimetr silné plátky. Přivedeme k varu větší množství slané vody, plátky brambor a celé fazolky. Poté vsypeme těstoviny. Uvaříme těstoviny, všechno scedíme. Fazolky nakrájíme na malé kousky a vše dáme do velké mísy. |
2 | 5 lžic pesta, jež jsme si udělali z bazalky, sýra, parmazánu, piniových semínek, olivový olej a česnek smícháme v mixéru, rozředíme 1 lžící vody z varu a přidáme k těstovinám. Důkladně promícháme, aby se dobře propojily chuti omáčky pesto a zeleniny. |
3 | Fusilli podáváme horké a podle chuti na závěr bohatě zasypeme množstvím nastrouhaného parmezánu. |