Jednoduchý recept

Orecchiette s fenyklem a špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 27051

Ingredience

2 ks Fenykl sladký - hlíza
100 ml Mléko polotučné
80 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
150 g Sýr Eidam cihla 40%
5 g Sůl
400 g Těstoviny Orecchiette
5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
15 g Šafrán
30 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 095kJ
25% Sacharidy 89 g
42% Tuky 31 g
28% Sodík 558 mg
48% Bílkoviny 27 g

Orecchiette s fenyklem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme fenykl, kuchyňsky upravíme a nasekáme na kousky.

2

Přivedeme vodu k varu se šafránem a solí a vaříme v ní fenykl asi 15 minut, scedíme, když je „al dente". Špenát kuchyňsky připravíme.

3

Rozpálíme olej se smáčknutým neoloupaným česnekem a na něm osmažíme fenykl nakrájený na dílky. Přidáme předem natrhaný nebo jemně nakrájený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 1 minutu.

4

Přilijeme mléko a necháme v něm rozpustit sýr.

5

Orecchiette uvaříme, scedíme a přidáme k omáčce, v ní ponecháme, minutku povaříme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept