Taqliatelle v zeleném krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taqliatelle v zeleném krému
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27052 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Fazole bílé |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
40 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
100 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
500 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 943,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taqliatelle v zeleném krému postup přípravy receptu:
1 | Očistíme fenykl, kuchyňsky připravíme a pokrájíme na proužky. |
2 | Na oleji a másle zvolna povaříme nasekanou šalotku, přidáme fenykl a za občasného podlévání menším množstvím vývaru ho podusíme 10 minut, osolíme a opepříme. |
3 | Očistíme špenát a spaříme ho, scedíme a potom vložíme k fenyklu, vše rozmixujeme dohromady s polovinou fazolí a případně dochutíme. |
4 | Tagliatelle ve slané vodě uvaříme, scezené vložíme do pánve s připraveným krémem. |
5 | Přidáme zbylé fazole rozkrojené na polovinu a podáváme se sýrovými lupínky. |