Recept

Pappardette s kachním ragú

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27056
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Bobkový list
40 g Bylinky čerstvé - svazek
80 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 g Hřebíček
200 g Hříbky čerstvé
250 g Kachní maso pečené
20 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
80 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
5 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí
100 ml Víno červené
2 l Voda pitná
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 997 kcal
Kilojoule 4 173kJ
19% Sacharidy 70 g
83% Tuky 62 g
62% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Pappardette s kachním ragú postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto tak, že smícháme vejce a mouku. Důkladně propracujeme a necháme asi 30 minut uležet. Zatím na oleji osmažíme stroužek česneku, najemno nasekaný celer, mrkev a cibuli.

2

Přidáme kachní maso nakrájené na kostičky a houby a podlijeme červeným vínem. Když se víno odpaří, vložíme nasekaná oloupaná rajčata.

3

Vše ochutíme špetkou soli, bobkovým listem, kuličkami pepře a roztlučeným hřebíčkem. Podlijeme vývarem a vaříme asi 25-30 minut.

4

Těsto vyválíme a nakrájíme na široké nudle. Poté uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme a přidáme k ragú. Dochutíme nastrouhaným parmezánem, máslem a najemno nasekanými bylinkami. Promícháme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept