Pappardette s kachním ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardette s kachním ragú
Pappardette s kachním ragú
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27056 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
40 g | Bylinky čerstvé - svazek |
80 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 g | Hřebíček |
200 g | Hříbky čerstvé |
250 g | Kachní maso pečené |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 289,2mg |
Draslík | 627,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 939,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hřebíček, Hříbky čerstvé, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kachní maso pečené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardette s kachním ragú postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto tak, že smícháme vejce a mouku. Důkladně propracujeme a necháme asi 30 minut uležet. Zatím na oleji osmažíme stroužek česneku, najemno nasekaný celer, mrkev a cibuli. |
2 | Přidáme kachní maso nakrájené na kostičky a houby a podlijeme červeným vínem. Když se víno odpaří, vložíme nasekaná oloupaná rajčata. |
3 | Vše ochutíme špetkou soli, bobkovým listem, kuličkami pepře a roztlučeným hřebíčkem. Podlijeme vývarem a vaříme asi 25-30 minut. |
4 | Těsto vyválíme a nakrájíme na široké nudle. Poté uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme a přidáme k ragú. Dochutíme nastrouhaným parmezánem, máslem a najemno nasekanými bylinkami. Promícháme a servírujeme. |