Passatelli s hráškovým krémem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Passatelli s hráškovým krémem a krevetami
Passatelli s hráškovým krémem a krevetami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27057 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
500 g | Hrášek |
1 kg | Krevety tygří - loupané |
10 g | Muškátový oříšek |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Šalotka |
300 g | Strouhanka |
100 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Parmezán |
5 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 615,7mg |
Draslík | 645,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Hrášek, Muškátový oříšek, Šalotka, Strouhanka, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Passatelli s hráškovým krémem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Hrášek povaříme pár minut a osmahneme dorůžova se šalotkou a celým česnekem. Za pár minut vyndáme česnek a vše rozmixujeme, na závěr přecedíme a necháme vychladnout. Ze šunky odřízneme tučnou část a nakrájíme na nudličky. |
2 | Krevety podélně rozkrojíme na polovinu. Prudce je osmahneme na olivovém oleji. |
3 | Zpracujeme strouhanku se sýrem, vejcem, citronovou kůrou a muškátovým oříškem, necháme odpočinout. Passatelli připravíme ve strojku na mletí masa, vymačkáme do vroucího vývaru. Necháme několik minut povařit a scedíme. |
4 | Na talíře nalijeme 1 velkou lžíci teplého hráškového krému, upravíme passatelli a ozdobíme teplými krevetami. Před podáváním |
5 | posypeme šunkou a pokapeme olivovým olejem. |