Recept

Jehněčí na cibulí se sezamem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27058

Ingredience

marináda
6 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
1 polévková lžíce Zázvor celý
4 stroužek Česnek
Jehněčí na cibulí se sezamem
3 ks Cibule
1 kg Jehněčí maso
3 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1,5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
1 ks Pórek
3 polévková lžíce Sezam - semena
1 dl Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 661kJ
9% Sacharidy 34 g
79% Tuky 59 g
2% Sodík 44 mg
47% Bílkoviny 27 g

Jehněčí na cibulí se sezamem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso odblaníme, omyjeme a pokrájíme šikmo přes vlákno na kousky velikosti sousta.

2

Velké cibule očistíme a rozčtvrtíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu s masem dáme do mísy a smícháme ji s omáčkou Hoisin a sezamovým olejem a necháme v chladničce hodinu marinovat.

3

Sezamová semínka nasucho opražíme v menší pánvi dozlatova. Lahůdkovou cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky.

4

Ve woku si rozpálíme olej. Čtvrtky cibule vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji ji zprudka orestujeme. Osmaženou cibuli vyjmeme z pánve a odložíme na talíř. Do woku na rozpálený olej vložíme maso s marinádou, které zprudka osmažíme.

5

Ve víně si rozmícháme Maizenu, přimícháme ji k masu a při vyšší teplotě mícháme do zhoustnutí. Nakonec k masu přimícháme pokrájenou lahůdkovou cibuli s pórkem a každou porci posypeme sezamovými semínky. Jehněčí maso podáváme s opečenou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept