Jehněčí na cibulí se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na cibulí se sezamem
Jehněčí na cibulí se sezamem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27058 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Jehněčí na cibulí se sezamem | |
3 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí maso |
3 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1,5 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 ks | Pórek |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 dl | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 451,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Zázvor celý, Cibule, Olej arašídový (podzemnicový), Sezam - semena, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Maizena - kukuřičný škrob, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na cibulí se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso odblaníme, omyjeme a pokrájíme šikmo přes vlákno na kousky velikosti sousta. |
2 | Velké cibule očistíme a rozčtvrtíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu s masem dáme do mísy a smícháme ji s omáčkou Hoisin a sezamovým olejem a necháme v chladničce hodinu marinovat. |
3 | Sezamová semínka nasucho opražíme v menší pánvi dozlatova. Lahůdkovou cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. |
4 | Ve woku si rozpálíme olej. Čtvrtky cibule vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji ji zprudka orestujeme. Osmaženou cibuli vyjmeme z pánve a odložíme na talíř. Do woku na rozpálený olej vložíme maso s marinádou, které zprudka osmažíme. |
5 | Ve víně si rozmícháme Maizenu, přimícháme ji k masu a při vyšší teplotě mícháme do zhoustnutí. Nakonec k masu přimícháme pokrájenou lahůdkovou cibuli s pórkem a každou porci posypeme sezamovými semínky. Jehněčí maso podáváme s opečenou cibulí. |