Jednoduchý recept

Pohankové maltagliati

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27060
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těstoviny
200 g Mouka pohanková
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Sůl
Na omáčku
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 g Petržel - nať
100 g Rajčata
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
Pohankové maltagliati
1,5 polévková lžíce Olej rostlinný
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
21% Sacharidy 76 g
10% Tuky 7 g
40% Sodík 793 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pohankové maltagliati postup přípravy receptu:

1

Z mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Hněteme ho 10 minut, aby bylo na závěr pevné a hladké. Necháme odpočinout 30 minut.

2

Mezitím rajčata spaříme, ochladíme je,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme rozmáčknutý dílek česneku, vyjmeme ho a k oleji přidáme rajčata a tymián. Podusíme 10 minut a necháme odpočinout.

3

Z těsta vyválíme tenký plát. Maltagliati uděláme tak, že nejprve nakrájíme těsto na dlouhé proužky a ty pak na nepravidelné kosočtverce. Vaříme je v osolené vodě 5 minut. Scedíme je a smícháme s omáčkou. Podáváme ještě teplé, pokapané olivovým olejem a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept