Pohankové maltagliati - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové maltagliati
Pohankové maltagliati
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27060 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
200 g | Mouka pohanková |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Sůl |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Pohankové maltagliati | |
1,5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Česnek, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové maltagliati postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Hněteme ho 10 minut, aby bylo na závěr pevné a hladké. Necháme odpočinout 30 minut. |
2 | Mezitím rajčata spaříme, ochladíme je,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme rozmáčknutý dílek česneku, vyjmeme ho a k oleji přidáme rajčata a tymián. Podusíme 10 minut a necháme odpočinout. |
3 | Z těsta vyválíme tenký plát. Maltagliati uděláme tak, že nejprve nakrájíme těsto na dlouhé proužky a ty pak na nepravidelné kosočtverce. Vaříme je v osolené vodě 5 minut. Scedíme je a smícháme s omáčkou. Podáváme ještě teplé, pokapané olivovým olejem a posypané nadrobno nasekanou petrželkou. |