Tagliatelle s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s pestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27061 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Na pesto | |
30 g | Bazalka |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
50 g | Oříšky piniové |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Na ozdobu | |
100 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 242,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Bazalka, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Sůl, Tymián čerstvý, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s pestem postup přípravy receptu:
1 | Nůž a nádobu mixéru, ve kterém budete připravovat pesto, dáme na 20 minut do chladničky. Mezitím připravíme ze shora uvedených surovin čerstvé nudle — tagliatelle. Rajčata krátce spaříme a oloupeme. |
2 | Na kostičky pokrájíme rajčata a vložíme je do mísy se špetkou soli a najemno nakrájenými lístky tymiánu. |
3 | Bazalku rozmixujeme s piniovými semeny, ořechy a olejem, přitom mixér několikrát vypneme a zapneme, aby se nože neohřály. Tagliatelle uvaříme a podáváme společně s rajčaty a pestem. |