Tagliatelle s hříbkovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s hříbkovým ragú
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27062 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
250 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Tagliatelle s hříbkovým ragú | |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 467,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 453,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Feferony, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Houby čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s hříbkovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme a odřízneme nožičky. Najemno je nakrájíme a dáme stranou. Rajčata spaříme a dáme vychladnout. Oloupeme je a rozdělíme na 4 díly, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. |
2 | Česnek oloupeme a na pánvi s olejem a rozdrobenou feferonkou ho chvíli vaříme, přidáme hříbky, nahoru dáme nasekanou petrželkou a 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata a trochu osolíme. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Za pomoci strojku na těstoviny připravíme tenký plát těsta a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. Uvaříme je 2 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme na pánev s omáčkou. Mírně opepříme a krátce povaříme na prudkém plameni. |