Jednoduchý recept

Tagliatelle s hříbkovým ragú

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27062
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těstoviny
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na omáčku
2 stroužek Česnek
1 ks Feferony
250 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 g Rajčata
5 g Sůl
Tagliatelle s hříbkovým ragú
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 668kJ
17% Sacharidy 62 g
12% Tuky 9 g
44% Sodík 880 mg
32% Bílkoviny 18 g

Tagliatelle s hříbkovým ragú postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a odřízneme nožičky. Najemno je nakrájíme a dáme stranou. Rajčata spaříme a dáme vychladnout. Oloupeme je a rozdělíme na 4 díly, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.

2

Česnek oloupeme a na pánvi s olejem a rozdrobenou feferonkou ho chvíli vaříme, přidáme hříbky, nahoru dáme nasekanou petrželkou a 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata a trochu osolíme. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Za pomoci strojku na těstoviny připravíme tenký plát těsta a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. Uvaříme je 2 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme na pánev s omáčkou. Mírně opepříme a krátce povaříme na prudkém plameni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept